söndag 1 mars 2009

Ny månad, nya mål, nya tag


Tänk att det redan hunnit bli 1 mars=)......man märker att det går fort framåt, både ute och inne. Det är ljust på morgonen och en bra bit på eftermiddagen, ja nästan kvällen. Det är härligt att vi går mot ljusare tider! Fåglarna kvittrar ju, och nyckelpigorna har redan börjat krypa fram.

Imorgon har jag klarat av ren kur i fyra veckor! Helt underbart skönt att det oxå går framåt, och neråt, imorrn e det dax för vägning hos sopptanten i soppfabriken och det ska bli intressant att se om det har hänt något på vågen.
Jag tänkte så här idag, att nu har jag klarat en månad, och jag skulle nog behöva klara minst tre till, längre törs jag inte tänka. Skulle jag då verkligen klara att göra om den här månaden tre gånger?....och det vet i fasen om jag fixar, men jag ska köra så länge jag orkar och just nu har jag inga problem med det, jag tar en dag i taget.
Funderar en hel del på mat som är onyttig, och som jag stoppat i mig förut och tyckt att det var supergott, det tilltalar inte mig längre och det känns som en vinst. På samma sätt som godis och chips, det känns som bortblåst och jag skulle inte vilja ta det i min mun.
Barnen hemma har börjat testa mig lite och erbjuder mig både det ena och det andra för att se om jag faller i fällan, men näpp jag behöver inte det som erbjuds och det känns himla skönt.
I lördags stekte jag pannkakor till lunch åt sonen, och gjorde ganska så mycket, och när jag stod där och doftade så tänkte jag att: mmm gott med sylt på, sen kom en hund ut i köket och jag skulle bjuda han på en bit och när jag tog den där biten i handen så tänkte jag: Nej Weronica den där degklumpen vill du inte ha ner i magen, och det vill jag inte heller.
Sonen njöt av dom i fulla drag, och det blev några kvar på en tallrik, som sedan hundarna mofsade i sig. Efter ett tag frågade sonen vart pannkakorna hade tagit vägen, och då sa jag. Dom har jag ätit upp! Han stirrade på mig och sa: Mamma säg inte att du gjorde det du är inte klok! Då berättade jag att hundarna fick dom, då sa han: Åh jag tänkte väl du som varit så duktig.
Det gjorde mig jätteglad att han tycker att jag är duktig och att han sa det=)
Jag tycker själv att jag är duktig och är glad över mitt beslut med cambridge.

Imorgon bitti är det dax för besök hos sjukgymnast, och senare på kvällen vägning.......den här veckan har varit kanonbra, och jag ser fram emot nästa oxå!

Gonatt och tack för du tog dig tid att läsa!

1 kommentar:

Anonym sa...

klart du fixar flera veckor till. du är grym! 4 veckor har gått och du klarar så många du vill. visst är det väl otroligt vad man ändrar inställning till mat. från att slabba i ig allt till att riktigt längta efter nyttig mat som bara den. jag är ju bara första veckan på väg den här omgången men för drygt 1,5 år sedan körde jag 20 veckor och då längtade jag att äta bönsallad mm som jag aldrig gillat förut :)
vi är så bra! :)