söndag 15 februari 2009

Vill faktiskt börja träna......MEN!


Den 17 januari var jag på kryssning till Åland med vänner, det slutade ganska så trist, då jag på dansgolvet trodde att jag va Olivia Newton John i grease och min käre vän han trodde visst att han va John Travolta och när vi stod och hade som skojigast på dansgolvet så kommer han i full fart och ska hoppa upp i min famn. PLADASK låg vi ju på golvet, men ingen gjorde illa sig så jag skulle resa på mig och högerbenet bara vek sig. Jag kom inte upp!

Det slutade med att en stor och stark kvinna lyfte mig bort från dansgolvet(hon måste ha ätit mycke spenat i sina dar för hon va stark).

Blev placerad i en rullstol som två vakter kommit med, dom trodde jag va full, men så va inte fallet, fast jag hade druckit lite. Hursomhelst så fick jag ligga i hytten resten av resan för jag kom ingenstans. När båten kom tillbaka till Stockholm så kom ett par vänner och hämtade oss och körde in mig till akuten på Södertälje sjukhus där jag fick röntga knät och dom konstaterade att inget va brutet. Blev hemskickad med smärtstillande och ett par kryckor och vid det här laget hade jag riktigt ont.

Jag bor i ett hus som jag upptäckt inte alls är handikappanpassat, det är trappor ute och inne, så jag blev placerad på nedervåningen, där finns ingen toalett och uppför trappen kom jag ej, nöden har ingen lag badkaret fick bli min tillfälliga toalett. Det tog drygt en vecka innan jag kom uppför trappen till övervåningen.

Blev kallad till röntgen igen för att ta nya bilder, och sedan remitterad till ortopeden på Nyköpings sjukhus(som jag tillhör), ortopeden har i sin tur skrivit en remiss till magnetröntgen och sjukgymnast som jag väntar på.



I dagsläget går jag utan kryckor hemma, det är värre ute, har fortfarande värk och knät är inte stabilt, men det går framåt och känns bättre och jag känner mig säkrare för varje dag som går.



Jag har aldrig tränat på gym eftersom jag är för tjock och där är alla så snygga ju. Jag gillar att promenera, för ett par år sen hade jag en träningscykel som jag körde på , och situps kan man göra hemma oxå.



Både på jobbet och hemma har vi pratat om att köpa gymkort, och jag har väl kommit över fasan om att jag skulle va för tjock för att träna, det va ju bara ett svepskäl jag hade till att få slippa. Det känns som att jag i kombination med Cambridgesopporna vill röra på mig oxå, fast det känns begränsat för det onda knät, men det finns ju andra kroppsdelar man kan träna förutom benen såklart:-)



Så imorgon tänkte jag göra slag i saken och iaf ringa och höra mig för på gymet vi har, jag har blivit sittandes alldeles för länge känns det som, och jag måste få svettas lite........



Imorgon är det vägning igen....puh....hoppas jag får ett positivt resultat, det skulle glädja mig att få det eftersom jag varit duktig i två hela veckor nu och det känns som jag vill ha belöning, det är jag banne mig värd!

Inga kommentarer: